Top

Friese witjes oud klassieke mix

  • Friese witjes oud klassieke mix
  • Friese witjes oud klassieke mix
  • Friese witjes oud klassieke mix
  • Friese witjes oud klassieke mix
  • Friese witjes oud klassieke mix
2,25
per stuk

Friese witjes met dekkende craquelé tinglazuur. Deze receptuur wordt sinds 1550 in de Noordelijke Nederlanden toegepast. Het geeft de kenmerkende zacht briljante warme glans aan onze Friese witjes.

Friese witjes in een oud klassieke mix hebben standaard snijgaatjes, tegels zonder snijgaatjes is optioneel. Enkele tegels kunnen een fijne craquelé hebben. Zes kleurtinten in een zweem van blauw, groen en grijs. De kleurtinten zijn 16e, 17e en 18e eeuwse kleurrecepten.
         
                                                                                                 
Staat:              Nieuw, op authentieke wijze gemaakt incl. snijgaatjes
Afmeting:       13 x 13 (60 tegels m2)
Kleur:              Zes tinten in blauw, groen en grijs
Periode:          Hedendaags / klassiek
                        Glazuurrecept sinds 1550
Prijs:                € 2,25 per tegel incl. btw


Friese witjes in oud klassieke mix hebben standaard snijgaatjes. Deze oud klassieke mix is ook verkrijgbaar zonder snijgaatjes, dit kunt u als optie opgeven.

U kunt uw Friese witjes direct een authentieke uitstraling geven door te kiezen voor een craquelé behandeling (zie foto's). Dit kan als optie worden toegevoegd.

Craquelé behandeling
Craquelé zijn kleine scheurtjes in het glazuur. Na de craquelé behandeling zien de Friese witjes er authentiek uit. Friese witjes met craquelé glazuur craqueleren in de loop van de tijd ook, maar dit 'natuurlijke' proces duurt zonder de craquelé behandeling veel langer.

Snijgaatjes
De snijgaatjes zijn afkomstig van twee spijkertjes die onder de mal zitten. De mal wordt gebruikt om de natte klei op maat te snijden en de spijkertjes voorkomen dat de mal verschuift. Het resultaat is dat op het Friese witje twee gaatjes zichtbaar zijn.


Artikelnummer: AW2/1-6

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code