Top

Tegels met driestip hoekmotief

  • Tegels met driestip hoekmotief
  • Tegels met driestip hoekmotief
  • Tegels met driestip hoekmotief
12,50
per stuk

Omschrijving:    Witjes met driestip hoekmotief. Witjes met dekkende craquelé tinglazuur. Deze receptuur wordt sinds 1550 in de Noordelijke Nederlanden toegepast. Het geeft de kenmerkende zacht briljante warme glans aan onze ‘Friese’ witjes.

Het driestip hoekmotief werd ook wel Heilige drievuldigheid genoemd. Dit hoekmotief werd vaak in combinatie met bloemen en vogels geschilderd.
 
                                                                                                                              
Staat:              Nieuw, op authentieke wijze gemaakt
Afmeting:       13 x 13 (60 tegels m2)
Periode:          ca.1625
Prijs:                € 12,50 per tegel incl.


Dit driestip hoekmotief is ook in de kleuren zwart en mangaan leverbaar. De kleur kan als optie worden toegevoegd.

U kunt uw witjes direct een authentieke uitstraling geven door te kiezen voor een craquelé behandeling en/of snijgaatjes (zie foto's onderaan deze pagina). Dit kan als optie worden toegevoegd.

Craquelé behandeling
Craquelé zijn kleine scheurtjes in het glazuur. Na de craquelé behandeling ziet de tegel er authentiek uit. Tegels met craquelé glazuur craqueleren in de loop van de tijd ook, maar dit 'natuurlijke' proces duurt zonder de craquelé behandeling veel langer.

Snijgaatjes
De snijgaatjes zijn afkomstig van twee spijkertjes die onder de mal zitten. De mal wordt gebruikt om de natte klei op maat te snijden en de spijkertjes voorkomen dat de mal verschuift. Het resultaat is dat op de tegel twee gaatjes zichtbaar zijn.

Artikelnummer: HM-12

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code