Top

Samples oud klassieke mix

  • Samples oud klassieke mix
  • Samples oud klassieke mix
  • Samples oud klassieke mix
  • Samples oud klassieke mix
22,00

Op deze pagina kunt u samples van Friese witjes in oud klassieke mix met craquelé glazuur bestellen. Dit proefpakket bestaat uit zes kleurtinten in een zweem van blauw, groen en grijs.

Friese witjes in oud klassieke mix zijn inclusief snijgaatjes. Enkele tegels kunnen een fijne craquelé hebben. De kleurtinten zijn 16e, 17e en 18e eeuwse kleurrecepten.

De oud klassieke mix is gewild vanwege de rustige kleurschakeringen die in veel interieurs past.
         
Wanneer u na het ontvangen van de samples overgaat tot het bestellen van een order, krijgt u de kosten van het proefpakket tot € 25,00 retour. Dit geldt voor een bestelling vanaf € 500,00 (exclusief verzendkosten).


Staat:              Nieuw, op authentieke wijze gemaakt
Afmeting:       13 x 13 (60 tegels m2)
Aantal:            Zes tegels
Kleur:              Zes tinten in licht crème grijsachtig blauw
Periode:          Hedendaags / klassiek
                        Glazuurrecept sinds 1550


Friese witjes kunt u ook met rand- en hoekglazuur bestellen. Een afdektegel is aan één kant afgerond en geglazuurd, een hoekafdektegel is aan twee aan elkaar grenzende kanten (hoek) afgerond en geglazuurd. Een extra afdektegel en/of hoekafdektegel kan als optie worden toegevoegd.

U kunt uw Friese witjes direct een authentieke uitstraling geven door te kiezen voor een craquelé behandeling (zie foto's). Dit kan als optie worden toegevoegd.

Craquelé behandeling
Craquelé zijn kleine scheurtjes in het glazuur. Na de craquelé behandeling zien de Friese witjes er authentiek uit. Friese witjes met craquelé glazuur craqueleren in de loop van de tijd ook, maar dit 'natuurlijke' proces duurt zonder de craquelé behandeling veel langer.

Friese witjes in oud klassieke mix hebben altijd snijgaatjes. Deze oud klassieke mix is niet verkrijgbaar zonder snijgaatjes.

Snijgaatjes
De snijgaatjes zijn afkomstig van twee spijkertjes die onder de mal zitten. De mal wordt gebruikt om de natte klei op maat te snijden en de spijkertjes voorkomen dat de mal verschuift. Het resultaat is dat op het Friese witje twee gaatjes zichtbaar zijn.


Artikelnummer: AW2/1-6

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code