Top

Tegels uilen 1-12

  • Tegels uilen 1-12
  • Tegels uilen 1-12
  • Tegels uilen 1-12
  • Tegels uilen 1-12
330,00
per 12 stuks

Omschrijving:    Uilen

Witjes met dekkende craquelé tinglazuur. Deze receptuur wordt sinds 1550 in de Noordelijke Nederlanden toegepast. Het geeft de kenmerkende zacht briljante warme glans aan onze ‘Friese’ witjes.

Geschilderd in de stijl van een Rotterdamse plateelschilder rond 1630. Als voorbeeld nam hij de prenten van Adriaen Collaert uit 1598.
                                                                                                               
Staat:              Nieuw, op authentieke wijze gemaakt
Afmeting:       13 x 13 (60 tegels m2)
Periode:          ca.1630
Prijs:                € 330,00 incl.
Aantal:             12 stuks
Serie:               Deze serie bestaat totaal uit 12 stuks

U kunt uw witjes direct een authentieke uitstraling geven door te kiezen voor een craquelé behandeling en/of snijgaatjes (zie foto's onderaan deze pagina). Dit kan als optie worden toegevoegd.

Craquelé behandeling
Craquelé zijn kleine scheurtjes in het glazuur. Na de craquelé behandeling ziet de tegel er authentiek uit. Tegels met craquelé glazuur craqueleren in de loop van de tijd ook, maar dit 'natuurlijke' proces duurt zonder de craquelé behandeling veel langer.

Snijgaatjes
De snijgaatjes zijn afkomstig van twee spijkertjes die onder de mal zitten. De mal wordt gebruikt om de natte klei op maat te snijden en de spijkertjes voorkomen dat de mal verschuift. Het resultaat is dat op de tegel twee gaatjes zichtbaar zijn.


Wanneer u slechts enkele tegels van deze serie Uilen wilt kopen, kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. De prijs van een enkele tegel bedraagt € 27,50.

Uilen KEVu 1-12
1 Velduil / 2 Kerkuil / 3 Ruigpootuil / 4 Velduil / 5 Steenuil / 6 Oehoe / 7 Ransuil / 8 Oeraluil / 9 Bosuil / 10 Steenuil / 11 Dwerguil / 12 Uilskuikens

Artikelnummer: KEVu 1-12

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code