Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Hoekmotieven

Hoekmotieven

Ambachtelijk gedecoreerde tegels met klassieke hoekmotieven (1615-1650).

Heel oude tegels vertonen een zwaar aangezet hoekmotief. Het hele beeld was aanvankelijk over vier tegels verdeeld waarbij de vier hoekmotieven tezamen ook weer een motief vormden. Toen het eenmaal lukte om fijnere tegels te bakken kon het hele motief ook op één tegel worden afgebeeld. Het werd daarmee ook minder belangrijk om het hoekmotief even sterk af te beelden. In de loop van de tijd zien we het hoekmotief dan ook steeds kleiner en minder belangrijk worden. Toen de mode qua kleur om zo licht mogelijke tegels vroeg, verdwenen de hoekmotieven helemaal uit beeld.

Gedecoreerde tegels kunnen ook op tegelkleur klassieke en bonte mix geschilderd worden, hiervoor hanteren wij een meerprijs van € 5,00 per tegel.

Op dit moment is de levertijd voor gedecoreerde (beschilderde) tegels en tegeltableaus langer dan normaal. Deze langere levertijd heeft te maken met de verhuizing van de fabriek naar een nieuw pand deze zomer. De levertijd voor gedecoreerde tegels en tegeltableaus bedraagt na akkoord ongeveer 12 weken.