Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Wereldwijde verzending
Traditioneel handgemaakt
Veilig bestellen en betalen
Wereldwijde verzending
Traditioneel handgemaakt
Veilig bestellen en betalen
Wereldwijde verzending

Tegels met driestip hoekmotief

Merk: Frisiantiles
Merk: Frisiantiles

Tegels met driestip hoekmotief

Lees meer Lees minder
Friese witjes met driestip hoekmotief. (ca.1625) in afmeting 13x13 cm. Het driestip hoekmotief werd ook wel Heilige drievuldigheid genoemd. Dit hoekmotief werd vaak in combinatie met bloemen en vogels geschilderd.

€10,00 Incl. btw 21%


Wereldwijde verzending
Traditioneel handgemaakt
Veilig bestellen en betalen

Beschrijving

Friese witjes met driestip hoekmotief. (ca.1625) in afmeting 13x13 cm.

Het driestip hoekmotief werd ook wel Heilige drievuldigheid genoemd. Dit hoekmotief werd vaak in combinatie met bloemen en vogels geschilderd.

Staat: Nieuw, op authentieke wijze gemaakt
Afmeting: 13x13 cm (60 tegels m2)
Dikte: 8 mm
Periode: ca.1625

U kunt uw witjes met hoekmotief direct een authentieke uitstraling geven door te kiezen voor een craquelé behandeling en/of snijgaatjes. Dit kan als optie worden toegevoegd.

Craquelé behandeling
Craquelé zijn kleine scheurtjes in het glazuur. Na de craquelé behandeling ziet de tegel er authentiek uit. Tegels met craquelé glazuur craqueleren in de loop van de tijd ook, maar dit 'natuurlijke' proces duurt zonder de craquelé behandeling veel langer.

Snijgaatjes
De snijgaatjes zijn afkomstig van twee spijkertjes die onder de mal zitten. De mal wordt gebruikt om de natte klei op maat te snijden en de spijkertjes voorkomen dat de mal verschuift. Het resultaat is dat op de tegel twee gaatjes zichtbaar zijn.

Reviews

Yuri van Daalen

Prachtige Friese Witjes gekocht bij Frisian Tiles. Je merkt dat ze hier echt verstand van hebben, ook zeer zorgvuldig geleverd.

17-07-2024

Joop van Duyn

We waren op zoek naar echte tegeltjes, in zeer veel kleuren beschikbaar waardoor we ons eigen patroon konden maken. Dank voor de goede service!

15-7-2024

Evelien Trompeet

Voor onze boerderij waren we op zoek naar een unieke tegeltableau, bij Frisian Tiles zijn we zeker op de juiste plek hiervoor. Wat een prachtig eindresultaat!

14-7-2024

Recent bekeken