Top

Friese witjes ivoor/crème mix

  • Friese witjes ivoor/crème mix
  • Friese witjes ivoor/crème mix
  • Friese witjes ivoor/crème mix
1,95
per stuk

Friese witjes met dekkende craquelé tinglazuur. Deze receptuur wordt sinds 1550 in de Noordelijke Nederlanden toegepast. Het geeft de kenmerkende zacht briljante warme glans aan onze Friese witjes.

Friese witjes in een mix van ivoor en crème. Vier kleurtinten in ivoor, ivoor1, ivoor2 en crème. Deze serie TW1/ivoor-crème mix is gewild vanwege de rustige lichte kleurschakeringen die in veel interieurs past.
         
                                                                                                       
Staat:              Nieuw, op authentieke wijze gemaakt
Afmeting:       13 x 13 (60 tegels m2)
Kleur:              Vier tinten in ivoor en crème
Periode:          Hedendaags / klassiek
                        Glazuurrecept sinds 1550
Prijs:                € 1,95 per tegel incl. btw


♥  Bij afname van 250 stuks of meer, betaalt u slechts € 1,85 per tegel (incl. btw)


Friese witjes kunt u ook met rand- en hoekglazuur bestellen. Een afdektegel is aan één kant afgerond en geglazuurd, een hoekafdektegel is aan twee aan elkaar grenzende kanten (hoek) afgerond en geglazuurd. Dit kan als optie worden toegevoegd.

U kunt uw Friese witjes direct een authentieke uitstraling geven door te kiezen voor een craquelé behandeling en/of snijgaatjes (zie foto's). Dit kan als optie worden toegevoegd.

Craquelé behandeling
Craquelé zijn kleine scheurtjes in het glazuur. Na de craquelé behandeling zien de Friese witjes er authentiek uit. Friese witjes met craquelé glazuur craqueleren in de loop van de tijd ook, maar dit 'natuurlijke' proces duurt zonder de craquelé behandeling veel langer.

Snijgaatjes
De snijgaatjes zijn afkomstig van twee spijkertjes die onder de mal zitten. De mal wordt gebruikt om de natte klei op maat te snijden en de spijkertjes voorkomen dat de mal verschuift. Het resultaat is dat op het Friese witje twee gaatjes zichtbaar zijn.


Artikelnummer: TW1/ivoor-crème

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code