Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Friese witjes oud klassieke mix

Merk: Frisiantiles
Merk: Frisiantiles

Friese witjes oud klassieke mix

Lees meer Lees minder
Friese witjes 13x13 cm in een zweem van blauw, groen en grijs met craqueléglazuur. De kleurtinten zijn 16e, 17e en 18e eeuwse Friese kleurrecepten. De tegels hebben een dikte van 8 mm.

€2,25 Incl. btw 21%


Wereldwijde verzending
Traditioneel handgemaakt
Veilig bestellen en betalen

Beschrijving

Friese witjes met dekkende craquelé tinglazuur. Deze receptuur wordt sinds 1550 in de Noordelijke Nederlanden toegepast. Het geeft de kenmerkende zacht briljante warme glans aan onze Friese witjes.

Staat: Nieuw, op authentieke wijze gemaakt
Afmeting: 13x13 cm (60 tegels m2)
Dikte: 8 mm
Kleur: Zes tinten in blauw, groen en grijs, craqueléglazuur
Periode: Hedendaags / klassiek

Friese witjes in een oud klassieke mix hebben standaard snijgaatjes, tegels zonder snijgaatjes is optioneel. Enkele tegels kunnen een fijne craquelé hebben. Zes kleurtinten in een zweem van blauw, groen en grijs. De kleurtinten zijn 16e, 17e en 18e eeuwse kleurrecepten.

Rand- en hoekglazuur
Friese witjes kunt u ook met rand- en hoekglazuur bestellen. Een afdektegel is aan één kant afgerond en geglazuurd, een hoekafdektegel is aan twee aan elkaar grenzende kanten (hoek) afgerond en geglazuurd. Dit kan als optie worden toegevoegd.

U kunt uw Friese witjes direct een authentieke uitstraling geven door te kiezen voor een craquelébehandeling en/of snijgaatjes. Dit kan als optie worden toegevoegd.

Craquelébehandeling
Craquelé zijn kleine scheurtjes in het glazuur. Na de craquelébehandeling zien de Friese witjes er authentiek uit. Friese witjes met craqueléglazuur craqueleren in de loop van de tijd ook, maar dit 'natuurlijke' proces duurt zonder de craquelébehandeling langer.

Snijgaatjes
De snijgaatjes zijn afkomstig van twee spijkertjes die onder de mal zitten. De mal wordt gebruikt om de natte klei op maat te snijden en de spijkertjes voorkomen dat de mal verschuift. Het resultaat is dat op het Friese witje twee gaatjes zichtbaar zijn.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.