Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Friese witjes oud klassieke mix (craqueléglazuur)

Merk: Frisiantiles
Merk: Frisiantiles

Friese witjes oud klassieke mix (craqueléglazuur)

Lees meer Lees minder
Friese witjes 13x13 cm in een zweem van blauw, groen en grijs. De kleurtinten zijn 16e, 17e en 18e eeuwse Friese kleurrecepten. Deze prachtige oud klassieke mix wordt in onze eigen fabriek in Weidum (Frl) geproduceerd.

€2,75 Incl. btw 21%


Wereldwijde verzending
Traditioneel handgemaakt
Veilig bestellen en betalen

Beschrijving

Deze prachtige Friese witjes in oud klassieke mix worden gemaakt in onze eigen tegelfabriek in Weidum. De mix bestaat uit vijf kleurtinten in een zweem van blauw, groen en grijs, tinten die erg dicht bij elkaar zitten en een mooie rustige mix vormen. De kleurtinten zijn 16e, 17e en 18e eeuwse kleurrecepten, deze tegels zijn dus uitermate geschikt voor restauratieprojecten van oude tegelwanden. 

Maar ook voor hedendaagse moderne interieurs, winkels, restaurants, keukens, toiletten en badkamers zijn onze Friese witjes geschikt. De witjes hebben een dekkende craquelé tinglazuur. Het geeft de kenmerkende zacht briljante warme glans aan onze Friese witjes. De oud klassieke mix craqueleert vrij snel, bij het inwassen van de voeg kan er al craquelé zichtbaar zijn. 

Staat: Nieuw, op authentieke wijze gemaakt
Afmeting: 13x13 cm (60 tegels m2)
Dikte: 8 mm
Kleur: Vijf tinten in zweem van blauw, groen en grijs, craqueléglazuur
Periode: Klassiek/hedendaags
Prijs per m2: € 165,00
Fabriek: Tegelfabriek De Roek, Weidum (Frl.)

Rand- en hoekglazuur
Friese witjes in de oud klassieke mix kunt u ook met rand- en hoekglazuur bestellen. De afdektegels zijn aan één kant kopse geglazuurd, een hoekafdektegel is aan twee aan elkaar grenzende kopse kanten (hoek) geglazuurd. Dit kan als optie worden toegevoegd.

U kunt uw Friese witjes direct een authentieke uitstraling geven door te kiezen voor een craquelébehandeling en/of snijgaatjes. Dit kan als optie worden toegevoegd.

Craquelébehandeling
Craquelé zijn kleine scheurtjes in het glazuur. Na de craquelébehandeling zien de Friese witjes er nog authentieker uit. Friese witjes met craqueléglazuur kunnen in de loop der tijd ook craqueleren, maar dit 'natuurlijke' proces duurt zonder de craquelébehandeling langer. Deze oud klassieke mix craqueleert wel vrij snel, bij het inwassen van de voeg kan er al craquelé zichtbaar zijn. 

Snijgaatjes
De snijgaatjes zijn afkomstig van twee spijkertjes die onder de mal zitten. De mal wordt gebruikt om de natte klei op maat te snijden en de spijkertjes voorkomen dat de mal verschuift. Het resultaat is dat op het Friese witje twee gaatjes zichtbaar zijn.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.