Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Schildpadtegels

Merk: Frisiantiles
Merk: Frisiantiles

Schildpadtegels

Lees meer Lees minder
Schildpadtegels (1740-1930). Schildpadtegels werden vroeger vooral gebruikt achter haarden omdat het roet op deze tegels minder goed zichtbaar was.

€0,00 Incl. btw 21%


Wereldwijde verzending
Traditioneel handgemaakt
Veilig bestellen en betalen

Beschrijving

Schildpadtegels worden gemaakt door kleitegels die bijna droog zijn, te voorzien van een laag witbakkende engobe. Engobe is een dunne kleipap die wordt gebruikt als tussenlaag bij een decoratie van een ongebakken, vochtige tegel. Ook wordt engobe gebruikt om aan een tegel glans of een andere kleur te geven. Op deze engobe wordt vervolgens mangaan en/of ijzerhoudende druppels engobe of verf gespat.

Vroeger werden de druppels aangebracht met een speciaal, lang penseel. De penseel werd langs de onderarm gelegd en het eind van het penseel werd van de onderarm weggetrokken. Wanneer de penseel werd losgelaten, stuitte deze tegen de arm en spatten de druppels uit de penseel op de tegel.

Wij leveren geen nieuwe schildpadtegels meer, antieke schildpadtegels zijn eventueel wel leverbaar. Dit zijn tegels die gemaakt zijn tussen 1800 en 1930. Neemt u vooral contact met ons op wanneer u op zoek bent naar schildpadtegels.

Staat: Antiek (1800-1930)
Afmeting: 13 x 13 (60 tegels m2)
Periode: 1800-1930
Prijs: Prijs op aanvraag

Wanneer u geïnteresseerd bent in deze schildpadtegels kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Recent bekeken

Frisiantiles Schildpadtegels
Schildpadtegels

€0,00