Top

Friese witjes klassieke mix

  • Friese witjes klassieke mix
  • Friese witjes klassieke mix
  • Friese witjes klassieke mix
  • Friese witjes klassieke mix
1,95
per stuk

Friese witjes met dekkende craquelé tinglazuur. Deze receptuur wordt sinds 1550 in de Noordelijke Nederlanden toegepast. Het geeft de kenmerkende zacht briljante warme glans aan onze Friese witjes.

Friese witjes in een klassieke mix met craquelé glazuur. Zes kleurtinten 1 t/m 6 in een zweem van licht crème grijsachtig blauw.

Deze serie TW1/1-6 witjes zijn het meest gewild vanwege de rustige kleurschakeringen die in veel interieurs past. Wanneer u meer kleurschakeringen wilt, kunt u deze serie mengen met de TW1/7-12 (bonte mix) serie.
         
                                                                                                     
Staat:              Nieuw, op authentieke wijze gemaakt
Afmeting:       13 x 13 (60 tegels m2)
Kleur:              Zes tinten in licht crème grijsachtig blauw
Periode:          Hedendaags / klassiek
                        Glazuurrecept sinds 1550
Prijs:                € 1,95 per tegel incl. btw


♥  Bij afname van 250 stuks of meer, betaalt u slechts € 1,85 per tegel (incl. btw)


Friese witjes kunt u ook met rand- en hoekglazuur bestellen. Een afdektegel is aan één kant afgerond en geglazuurd, een hoekafdektegel is aan twee aan elkaar grenzende kanten (hoek) afgerond en geglazuurd. Dit kan als optie worden toegevoegd.

U kunt uw Friese witjes direct een authentieke uitstraling geven door te kiezen voor een craquelé behandeling en/of snijgaatjes (zie foto's). Dit kan als optie worden toegevoegd.

Craquelé behandeling
Craquelé zijn kleine scheurtjes in het glazuur. Na de craquelé behandeling zien de Friese witjes er authentiek uit. Friese witjes met craquelé glazuur craqueleren in de loop van de tijd ook, maar dit 'natuurlijke' proces duurt zonder de craquelé behandeling veel langer.

Snijgaatjes
De snijgaatjes zijn afkomstig van twee spijkertjes die onder de mal zitten. De mal wordt gebruikt om de natte klei op maat te snijden en de spijkertjes voorkomen dat de mal verschuift. Het resultaat is dat op het Friese witje twee gaatjes zichtbaar zijn.


Artikelnummer: TW1/1-6

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code